Je bekijkt nu Cilinderslot vervangen

Cilinderslot vervangen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Algemeen

Mogelijk moet u uw cilinderslot vervangen. Als het cilinderslot oud en kapot is, dient het slot vervangen te worden. In sommige gevallen zit het probleem echter in de cilinder of in de sluitplaat in het deurkozijn. Voordat u het cilinderslot vervangt, is het belangrijk om te weten wat het probleem is. Als u net verhuisd bent, is het een goed idee om de cilinder te vervangen. Hiermee kunt u verifiëren dat u de eigenaar bent van alle sleutels. Om een ​​nieuw cilinderslot te plaatsen, moet u eerst het oude cilinderslot verwijderen. Dit is eenvoudig zelf te doen zonder ervaring. Hierbij de uitleg:

  • Schroef eerst de cilinder los aan de kopse kant van de deur. De schroef zit ter hoogte van de cilinder en kan worden losgedraaid met een schroevendraaier.
  • Zodra de schroef eruit is, steekt u de sleutel in het sleutelgat en beweegt u de sleutel iets heen en weer. De cilinder komt er dan vanzelf uit.
  • Het vervangen van het cilinderslot is eenvoudig. Het nieuwe cilinderslot kan erin zodra de oude eruit is. Vergeet niet om de schroef weer vast te draaien. 

Soms verliezen we onze sleutels. Ook dan is het mogelijk om het cilinderslot te vervangen. Verwijder eerst het beslag door het los te schroeven. De cilinder moet verwijderd worden om de deur te openen. Een manier om dit te doen is door in het cilinderslot te gaan boren. U kunt ook een bahco of waterpomptang gebruiken en deze heen en weer te wrikken (links en rechts). Hierdoor breekt de cilinder op het zwakste punt in het midden bij de meenemer. 

U kunt dan één helft uit de deur halen en de meenemer ligt dan als het goed is nog in het slot. Met een schroevendraaier kunt u de meenemer naar de andere kant schuiven. Het slot is dan als het ware omgedraaid en de deur kan worden geopend. Nu kunt u het cilinderslot vervangen. Een nieuw cilinderslot kunt u eenvoudig via internet kopen. Haverkampshop.nl heeft meerdere kwaliteiten cilindersloten.