Ga jij binnenkort trouwen? Dan krijg jij meer te weten over de edelstenen in trouwringen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Algemeen

Als je opzoek bent naar een trouwringen goud wil je er meestal een edelsteen op.  Het kiezen van zo een edelsteen is moeilijk en bepaalde edelstenen symboliseren verschillende dingen.

Hier meer over diverse edelstenen:

Diamant:

–          De betekenis van een diamant: Een diamant symboliseert eeuwige liefde en onvergankelijkheid. Een diamant is een duurzaam en hard gesteente. Dit is de perfecte metafoor voor een levenslange band en liefde.

Saffier:

–          De betekenis van een saffier: Als je aan een saffier denkt denk je aan wijsheid en loyaliteit. Een saffier vertegenwoordigd een sterke emotionele band en zijn symbool van trouw en betrouwbaarheid

Robijn:

–          De betekenis van een robijn: Een robijn staat voor passie, kracht en liefde. Het dieprode karakter van de robijn staat vaak voor de diepte van de liefde tussen twee mensen.

Smaragd:

–          De betekenis van een smaragd: Smaragden worden geassocieerd met vruchtbaarheid, vernieuwing en harmonie. Ze vertegenwoordigen groei en welvaart in een relatie.

Maansteen:

–          De betekenis van een maansteen: Maanstenen zijn verbonden met vrouwelijke energie en intuïtie. Ze symboliseren liefde tederheid en bescherming, wat ze tot een betekenisvolle keuze maakt voor trouwringen.

silver-colored solitaire ring

Verschillende soorten metalen

Alle edelstenen zijn wel leuk maar wat is een edelsteen zonder de basis. Het metaal oftewel de ring. Je krijgt meer te weten over de metalen:

Goud:

–          De betekenis van goud: Goud symboliseert rijkdom, warmte en eeuwigheid. Het is een traditionele keuze voor trouwringen goud en vertegenwoordigt de kostbaarheid van de liefde. Trouwringen goud is de meest gekozen trouwring.

Platina:

–          De betekenis van platina: Platina staat voor zuiverheid en duurzaamheid. Het is een symbool van een sterke, blijvende relatie en wordt vaak gekozen door koppels die op zoek zijn naar een tijdloze elegantie.

Dus, hetgeen wat jouw trouwringen compleet maakt is zowel het edelsteen als het metalen ring.