Je bekijkt nu Vloer egaliseren is niet zo makkelijk!

Vloer egaliseren is niet zo makkelijk!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:wonen

Een nieuwe vloer klinkt soms makkelijker gezegd dan gedaan, want het is soms helemaal niet zo makkelijk. Bij een nieuwe vloer komt best wel wat kijken en het is dan ook belangrijk dat dit goed gebeurt. Natuurlijk kan vrijwel iedereen een pvc vloer leggen, want dan kun je kiezen voor stroken die jij kunt klikken. Bij een vloer egaliseren vraagt het toch wel iets meer werk en daarom is het ook handig dat jij dit niet zelf gaat doen. Dit werk moet namelijk goed worden uitgevoerd, want anders kom je met een vloer te zitten waar je alsnog niks mee kan.

Goed precisiewerk verrichten!

Een vloer egaliseren doe je niet zelf en daar heb jij hulp bij nodig. Het is namelijk zo dat je werkt met een middel genaamd egaline. Dit is een vloeistof die over de vloer wordt gegoten. Hierdoor krijg je extra laag over de vloer. Die laag zorgt ervoor dat de vloer mooi recht wordt. Veel woningen hebben namelijk deuken of gaten in de ondervloer zitten en dat is niet handig voor als jij een nieuwe vloer wilt gaan leggen. Aangezien jij dus met een vloeistof werkt waarmee je een strakke vloer wilt krijgen is het handig om het te laten doen. Dan weet je zeker dat het goed komt.

Moet de oude vloer weg?

Als jij kiest voor een vloer egaliseren dan kan er niet even iemand komen met een emmer egaline en die over de vloer gooien. De oude vloer moet er namelijk eerst uit en dit is dan ook verplicht. De oude vloer kan ervoor zorgen dat de laag egaline niet goed gaat uitharden en dat het ook niet goed wordt verdeeld. Op de ondervloer wordt namelijk de laag aangebracht en boven op de egaline kan er een nieuwe vloer worden gelegd. Die vloer mag jij uiteindelijk zelf gaan kiezen.